Det är varmt - jag återkommer

(null)

Allmänt, Pågående/WIP | | Kommentera |

Sockblockare in the making

Jag har länge velat göra egna sockblockare, alltså ett par riktigt ordentliga i trä. Men då krävs ju material och verktyg som en kanske inte alltid har liggandes omkring sig. Har istället försökt skapa ett par med hjälp av ståltråd, vilket inte blev tillräckligt robust, och kartong, vilket snabbt blev omysigt när det blöttes ner och mjuknade.
 
Nu under sommaren har jag dock tillgång till både material, verktyg och hjälpande händer (och tid!) för att äntligen skapa mina egna sockblockare. Efter en del måttande, sågande och slipande så har grunden blivit färdig:
 
Är de inte ljuvliga?? Nästa steg är att borra ett hål högst upp så att de går att hänga. Och kanske snygga till dem med någon målad detalj (fast, jag gillar ju den helt naturella trästilen). Bilder utlovas när de är helt klara! Sen ska jag göra ett par för vantar också, såklart...
 
- - -
I'm making my own sock blockers! This is something I've been wanting to do for a while now, and I've finally got the time and resources for it. My previous attempts using steel wire and carton were not very successful, so this time I'm using thin wood. The final step is to drill a hole at the top so that I'll be able to hang them up, and maybe add some decorative details. And of course, I'll want to create mitten blockers as well...
Allmänt, Pågående/WIP | | 2 kommentarer |

En liten lista

Stickar just nu helst på:
Varvar mellan min t-shirt i bomull/viskos/lin-garn, min tjocka mohair-tröja och ett par spetssockor jag nyss lagt upp. Alla tre projekt känns kul! Har dessutom insett att det känns bättre för handmusklerna att variera mellan projekt som använder stickor i olika tjocklekar.
 
Tvingar just nu mig själv att sticka på:
Mormorsrutorna, fast det är ju virkning snarare än stickning. Jag vet inte, det är något med bomull som gör mig... trött? Sen insåg jag hur många trådar jag kommer behöva fästa, och då blev jag ännu mer trött. Det är som tur är ingen brådska att bli klar (det ska bli en filt till en ännu ofödd bebis).
 
Jag är sugen på att påbörja:
En kofta! Jag har börjat nysta upp garn för en Siri-kofta (äger ingen fancy nystare så allt sker via mycket manuell nystning runt en träslev = tar lite tid), men häromdagen köpte jag en bunt Rauma finull-garn till den fina Loppa-koftan. Den kommer nog prioriteras före Siri, men var sak har ju sin tid.
 
Jag är INTE sugen på att påbörja:
"Sommarstickning". Under våren hade jag verkligen feeling för typ lingarnsstickning, hade planer för shorts, linnen, toppar. Nu är jag helt över det, utan att ens riktigt ha börjat. Jag stickar ju på min t-shirt i Sandnes Line, men det blir nog den enda "typiska" sommarstickningen för i år...
 
Nästa planerade inköp:
Nya stickor! Ett par 2.5mm rundstickor, som jag kan ha både till tröjor (resår till muddar osv.) och magic loop för sockor. Stickar nästan enbart i Knitpro Cubics i trä, så är lite inne på att prova mässingstickor från något annat märke.
 
Stickunderhållningen:
Fotbolls-VM! Under gruppspelen var det dock lättare att sticka samtidigt som TV:n stod på, nu när det blir mer och mer intensivt för varje match får stickningen vila lite.
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp