Färdigstickat: mössan Sisterone

Man bör ALLTID ha minst ett "mindless knitting"-projekt igång på stickorna, va? Det kan vi väl etablera som en regel? Ett projekt som man kan plocka upp när som helst, var som helst, och bara sätta igång. Låta fingrarna göra sitt och tankarna vandra iväg på annat håll.
 
Mitt senaste mindless knitting-projekt har varit en enkel, ribbstickad mössa:
 

Jag har namngett alla mina projekt när jag lagt upp de på Ravelry. De får ett namn efter någon association kring just den stickningen - ofta blir det från någon serie eller bok eller känsla som varit aktuell just då. Den här mössan fick kallas "Sisterone", namnet på en karaktär i en fransk hemlig agent-serie jag följer just nu. Egentligen INTE min typ av serie men je le regarde pour le français, tu sais...
 
Följde inget mönster utan processen gick till ungefär såhär: la upp runt 90-100 maskor, stickade några varv, tyckte den kändes alldeles för stor, repade upp, la upp 74 maskor och körde på. Den blev kanske lite lite för liten nu å andra sidan, men hellre det. Enkel 1 rät, 1 avig-resår hela vägen upp tills jag började med 2 räta tillsammans-minskningar, först var 10:e maska, sedan var 9:e, osv. tills det inte fanns många maskor kvar och jag kunde trä garnet igenom dessa och dra åt.
 
Gillar verkligen looken av en mössa med rejäl mudd (heter det mudd? Kant?). Det är ju lite hipstrigt också tror jag (...) - fattas bara en påsydd lapp med något märke som är inne. Nä, denna får bli naturell. Bekvämt är det ju och det är -alltid- viktigast.
 
Garnet är DROPS Alaska* i färg 58, Mustard, och jag använde stickor 4.5mm. Färgen är fantastisk och garnet är tjockt och lättstickat. Jag tror det färgar av sig lite - men har inte tvättat eller blockat mössan än så vi får se exakt hur mycket. Än så länge är jag nöjd!
 
*Jag sitter på en del DROPS-garn som jag köpte för ett tag sedan. Det har ju stormat en del kring det företaget och det känns som att jag därför bör sätta in en disclaimer här, typ *jag stöttar bojkotten men tänker inte slänga garn som är köpt sen tidigare* - ni fattar.
Allmänt, Färdigstickat | |
Upp