Fligknits take-off

Det är alltid kul att starta en ny blogg - det blir om stickning, denna gång. Kanske för att försöka finna något större syfte med min stickning, eller bara för att det är kul.
 
Jag hoppas att kunna skriva om: 1) mina stickprojekt mer på djupet, 2) stickning som sådant från ett mer samhälleligt/politiskt(?) perspektiv, 3) historisk (svensk/nordisk) stickning. Låt oss börja så och se vart vi landar. Kanske kan jag till och med göra stickning till något POETISKT - är det verkligen möjligt?
 
Jag heter flig5 på Ravelry, vilket är ett användarnamn som betyder ingenting alls.
Jag är en relativt ny stickare, on-and-off sedan några år tillbaka. Jag började en sommar när jag hade brutit mitt finger och hoppades att stickning kunde hjälpa med rehabiliteringen (?).
Jag är från Sverige, bor just nu i Paris, men flyttar nu i sommar tillbaka till Stockholm efter fyra år på andra håll i landet och världen. Det betyder att jag på riktigt kan börja bygga upp mitt garnförråd utan att behöva oroa mig för hur allt ska få plats i min resväska.
 
Min tanke var först att skriva på engelska, men hur kul det än är så känns det mer naturligt att skriva på svenska. For the time being.
 
Välkommen hit - låt oss prata stickning!
 
Allmänt | |
Upp